PBS zonwering

Netwerk van zonweringsbedrijven in Nederland

×

Bedieningen

Een zonwering kunt u aanschaffen met 3 verschillende soorten bedieningsmogelijkheden. Dat zijn;

  • Handmatige bediening
  • Elektrische bediening
  • Elektrische bediening met afstandbediening

Handmatige bediening

Bij handmatige bediening moet u denken aan het zelf open en dicht doen van de zonwering. Dat doet u meestal met uw handen door gebruik te maken van een soort slinger die oogwindwerk wordt genoemd. Het opendoen en dichtdoen van de zonwering vraagt enigszins moeite en kracht. Als u kiest voor handmatige bediening bespaart u veel geld, omdat deze optie de goedkoopste optie.

Elektrische bediening

Wilt u liever meer comfort dan kunt u kiezen voor een elektrische bediening. Bij elektrische bediening zit er in de zonnescherm een motor waardoor u alleen op de knoppen hoeft te drukken om het aan of uit te zetten. Deze optie kost meer dan de handmatige bediening.

Elektrische bediening met afstandbediening

Bent u gesteld op uw luxe? Dan is de optie van elektrische bediening met afstandbediening echt iets voor u. De zonwering bestuurt u met een afstandbediening. U kunt op uw plek de zonwering instellen naar eigen behoefte. Deze optie is echter wel een stuk duurder dan de overige opties.

Welke bedieningsmogelijkheid is de beste?

Dat heeft u voor het zeggen. Uiteraard weet u wat u wensen zijn en wat u ervoor over heeft. Op alle drie de manieren werkt de zonwering naar behoren. Echter maakt de bediening het u makkelijk of moeilijker. De één vind het verschrikkelijk om handmatig zo’n zonwering open te draaien, terwijl de ander daar echt geen moeite mee heeft. Tevens speelt de prijs een enorme rol in uw keuze, omdat gebruiksgemak ook wat kost.

Meerprijs bij elektrische en elektrische bediening met afstandbediening

Luxe vraagt om extra centjes en daarom betaald u bij;

  • elektrische bediening een meerprijs van ongeveer 150 tot 200 euro
  • elektrische bediening met afstandbediening een meerprijs van ongeveer 200 tot 250 eur0