PBS zonwering

Netwerk van zonweringsbedrijven in Nederland

×

Pergola

Een pergola in de tuin valt meteen op. Het oogt heel mooi en je kunt er mooie zomerdagen van genieten. De keus voor een pergola is dus goed te begrijpen.

Materiaal

Pergola wordt gebouwd van hout. Het wordt ook wel pergola hout genoemd. Het mooie aan pergola hout is dat je het kunt verven in andere kleuren. Je kunt dus voor een houtkleurige gaan, maar ook je pergola zwart of wit verven. Of wel een heel ander kleur!

Zelf maken of kant en klare

Het pergola hout kun je kopen en zelf pergola zetten in je tuin. Je kunt het ook uitbesteden naar een specialist die dat voor jou doet. Naar jouw wensen! Wil je niet te veel werk en kosten maken, dan kun je zelf voor kant en klare pergola’s gaan. Op de markt zijn er veel aanbieders. Goedkoop kan duurkoop uitpakken. met name hout wat goedkoop is zal niet lang meegaan. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren.

Afdakje 

Je kunt kiezen voor een pergola met afdakje of zonder. Tevens kun je kiezen voor een pergola met platte dak of schuine dak.

Je kunt er alle kanten mee op

Ieder pergola is persoonlijk. Je kunt er dus alle kanten mee op! Laat je inspireren door de pergola’s van  anderen en laat er één zetten die bij jouw smaak en tuin past.