PBS zonwering

Netwerk van zonweringsbedrijven in Nederland

×

Rolluiken

Rolluiken zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Iedereen kent wel iemand die een rolluik heeft. Je hebt ze in alle maten en kleuren. Steeds meer komen er ook verschillende modellen bij. Het kiezen wordt steeds lastiger. Tevens wil je een goede koop voor een mooi prijs.

3 soorten rolluiken 

Je kunt 3 soorten rolluiken onderscheiden, namelijk;

  • rolluiken
  • rolluiken met hor
  • roldeuren

Rolluiken 

De standaardmodellen van rolluiken zijn meestal kant en klaar in verschillende kleuren te verkrijgen. De montage kan zowel door jezelf of door een specialist gebeuren.

Rolluiken met hor

Rolluiken met hor zijn extra handig in de zomermaanden. De rolluiken met hor houden de insecten buiten de deur. Tevens heeft u s’ nachts geen last van muggen. Dankzij de hor kunt u s’ nachts genieten van frisse lucht.

Rolluiken kun je kant en klaar verkrijgen, maar ook als maatwerk.

Roldeuren

Wanneer je een garagedeur wenst, maar wel het plafond wilt behouden kies je voor een roldeur.

Bediening

Rolluiken zijn elektrisch te bedienen. Er zijn 4 type motors, namelijk;

  • Huismerk motor
  • Huismerk motor radio
  • Somfy Solus motor
  • Somfy Oximo IO motor

Er zijn prijsverschillen tussen de motors. Huismerk motors zijn goedkoper. Kies je voor gemak en eenvoud dan zijn de huismerk motors een aanrader. Wil je voor comfort gaan dan kun je kiezen tussen de Somfy Solus of Somfy Oximo 10.

Kleur

Rolluiken heb je in verschillende kleuren. De meeste mensen kiezen voor een witte kleur. Het is aan te raden om binnen uw woningoperatie of VVE te informeren voor het aanschaffen van een rolluik. In de meeste gevallen moet daar toestemming voor gevraagd worden, omdat het de uitstraling van de flat beïnvloed.