PBS zonwering

Netwerk van zonweringsbedrijven in Nederland

×

Veranda

Een veranda is eenvoudig te omschrijven als een aanbouw van een huis. Vaak wordt de veranda op houten palen gesteund en kan de vloer een bestaande vloer zijn, maar ook en speciaal voor de veranda aangelegde vloer.

Vaak loopt een veranda in een loop door naar het binnenhuis, als een soort verlengstuk van de woning en een open huis op warme dagen door het huis bij de tuin te betrekken. In Nederland noemen we een met glas afgesloten veranda een serre.

Kunststof veranda 

Er zijn allerlei kleine en eenvoudige constructies om het huis een extra leefruimte te bieden. Een soort veranda welke dit mogelijk maakt is de kunststof veranda. Een kunststof veranda is een onderhoudsvrije veranda welke in alle soorten en maten is te verkrijgen.

Denk aan een veranda met verschuifbare zijpanelen, zo breed als het hele huis of slechts een deel met een afscheiding gemaakt van glazen schuifdeuren tussen de veranda en het huis. Er is van alles mogelijk. Een kunststof veranda biedt een hoop voordelen, een aantal ervan zijn:

  • Langer genieten van de tuin, ook als het regent;
  • Lekker droog en beschut buiten zitten in alle seizoenen;
  • Een veranda zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning;
  • Een kunststof veranda is volledig onderhoudsvrij;
  • De veranda kan op maat worden gemaakt en is dus voor ieder huis geschikt;
  • Kunststof is tegenwoordig in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar waardoor ook de klassieke uitstraling van hout kan worden gerealiseerd.

Zoals kunststof kozijnen langzamerhand de houten kozijnen vervangen, maakt het kunststof ook zijn entree onder de veranda’s.

De mogelijkheden met een veranda adviseur bespreken?

Het beste kunt u eerst de mogelijkheden met erkende veranda bedrijven in uw regio bespreken voordat u een definitieve keuze maakt. Op deze manier kunt u de prijzen vergelijken en krijg u een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. Omdat een veranda minimaal 20 jaar mee dient te gaan is het raadzaam om geen gehaaste beslissing te maken. Met onze offerte service komt u gratis en vrijblijvend in contact met veranda adviseurs die u graag advies geven. Door het aanbod vervolgens te vergelijken kunt u ook besparen op de aanschafkosten.